Billigste webhotel – Det hele begyndte sådan her

Jeg har prøvet One.com, I123 og Unoeuro.com

Den sidste må klart siges at være det billigste danske webhotel (jeg placerer dem under “danske webhoteller”, fordi de har en dansk afdeling, hvor det hele bliver forklaret på vores sprog).

Det er ikke kun mine personlige erfaringer med hosting, der får mig til at placere Uno Euro som den billigste udbyder. Det er også målt ud fra en undersøgelse af hostingsites på nettet.

Får man det samme?

Ja, der er ikke gjort mindre ud af det end andre af de billige løsninger. Man kan rigeligt plads og kan installere open source-systemer (CMS) som fx WordPress og Joomla.

Det er også vigtigt, at webhotellet giver gode muligheder for at opdatere eller opgradere. Det er fx vigtigt, hvis man skal bruge mere plads eller trafik. Her er Unoeuro helt fint efter min vurdering.

Webhotel til WordPress

På de fleste webhoteller kan du installere WordPress blot ved et par klik. Sådan foregår det: Efter at have bestilt webhotel og domæne får du tilsendt koder, så du kan logge ind på dit webhotel. Efter login kan du vælge “Installér WordPress”. Typisk er der også andre open source systemer, fx Joomla.

Tjekliste når du vælger webhotel

Der er som sagt ikke noget galt i at vælge de billigste webhoteller. Man skal bare være sikker på, at man får det rigtige. Her er en tjekliste:

1) Hvor god er “oppetiden”? – Dvs. hvor stor en procentdel af tiden virker dit webhotel? Den skal ligge over 99 %.

2) Hvor gode er mulighederne for backup? Når jeg fx bruger One.com med den aftale, som jeg har, kan jeg sende en mail og skrive “giv mig lige det hele, som det var for to dage siden”. På I123.dk kan jeg selv vælge en dato, som der skal laves backup på. Dvs. at jeg fx kan trykke på en knap, der gendanner det hele, sådan er det er som for fx to dage siden. Mulighederne for backup på et billigt webhotel er vigtige, fordi man aldrig helt kan undgå at lave fejl, som kræver, at man begynder forfra. Det kan jo også ske, at dit website bliver hacked.

3) Hvor god er deres service? Spørg evt. andre, der bruger webhotellet.

4) Kan man installere open source systemer som fx Joomla og WordPress? Det kan man stort set alle steder, men tjek det alligevel.