Hvilken type hundebur er bedst?

Der findes fire typer:

1) Stålbure

2) Aluminiumsbure

3) Plastikbure

4) Tasker

1) Fordelen ved stålbure er, at de koster mindre. De kan normalt smækkes sammen, så de ikke fylder ret meget. De er desuden meget nemme at rengøre. Ulempen er, at der kan komme lidt støj i buret, når hunden bevæger sig i det.

2) Fordelen ved alu-bure er, at de er meget holdbare, og så ser de bedre ud, hvilket jo selvfølgeligt er lidt af en smagssag. Der kommer ikke nogen støj fra buret, når hunden bevæger sig i det. Ulempen er deres priser. Normalt er de meget dyrere end fx stål- og plastikbure.

3) Fordelen ved plastikbure er, at de er meget nemme at løfte og flytte rundt med. Det er en fordel, hvis man regner med, at buret ofte skal ud af bilen. En anden fordel er, at buret kan skilles ad i to, således at den nederste del kan bruges som hundeseng. Hunden kan således vænne sig til buret ved at få lov til at ligge i denne seng nogle gange, før den skal ligge i buret i bilen.

4) Fordelen ved taskerne er, at de er billige og meget nemme at flytte rundt med. Men de er ikke så holdbare som de andre typer. De har heller ikke den samme beskyttende virkning som de andre typer.

I øvrigt

Når man køber hundeartikler online, har man den fordel, at der er et meget stort udvalg. Dette er i særdeleshed en fordel, når vi taler om hundebure. Det er vigtigt at få den rigtige størrelse, så det passer helt perfekt til bilen.

Mere om transport i biler.

Nogle hunde- og bilejere er nødt til at købe bur med skrå ende pga. bilens form. Dette er butikkerne med hundeartikler selvfølgeligt opmærksomme på, og det er derfor let at finde typer med skrå låge, fx til en hatch back.

Trækker hunden?

Når din hund trækker, kan der være mange forskellige grunde. Før man går i gang med lydighedstræningen, er det en god ide at finde ud af, om der er tale om et lydighedsproblem, eller om det er noget helt andet.

Min erfaring med hunde er, at de ofte trækker, når de skal af med afføringen. Vær opmærksom på, at din hund er i gang med at søge efter det helt rigtige sted til at efterlade sin afføring. Vær tålmodig.

Det kan også godt være, at din hund trækker, fordi den har opdaget, at den får noget ud af det. Mange hundeejere kommer ubevidst til at trække armen lidt længere frem. Og måske begynder de at gå lidt hurtigere. Hunden lærer, at det kan betale sig at trække.

Måske får din hund alt for lidt motion og aktivering. Hvis den kun kommer ud at gå et par gange om dagen, så savner den det, som hunde så godt kan lide: At rende hurtigt rundt på store områder.

Det kan også godt være, at din hund er lidt frusteret pga. problemer med utøj, der generer. Fx lopper og skovflåter, som giver udslæt og kløe. Giv den en sund gang loppespray, både på pelsen og i omgivelserne.