Webhoteller – Vælg det rigtige webhotel – Guide

1) Er webhotellet stabilt?

2) Hvor god er deres service (online og telefonisk)?

3) Er der gode muligheder for back up-løsninger?

4) Hvor sikkert er det?

5) Hvor meget plads må du bruge?

6) Prisen

De seks punkter vil du altid kunne tjekke, når du besøger et webhotels hjemmeside.


Her uddyber jeg hvert punkt:

AD 1)
De fleste webhoteller viser, hvor høj deres “oppetid” er. Dvs. hvor stor chancen er, for at din hjemmeside kan vises døgnet rundt uden problemer. Den skal ligge på 99 % eller over! Oppetiden er én af de vigtige parametre at måle på, når du skal vælge webhotel.

AD 2)
Nogle gange kan det blive nødvendigt at kommunikere med folkene bag hostingen af din hjemmeside. Ved køb af billige webhhoteller skal man selvfølgeligt ikke regne med, at de kan sidde og rådgive i timevis, gratis. Men de bør kunne besvare helt grundlæggende spørgsmål, fx “Kan jeg installere open source-systemer som WordPress eller Joomla?”.

AD 3)
Backup er Guds gave til hjemmesideejere. Jeg havde hjemmesider i flere år, før jeg opdagede, at man nogle gange kan blive nødt til at geninstallere det hele til et tidligere tidspunkt. På min I123.dk-hosting kan jeg vælge at geninstallere tilbage i tiden, dvs. vælge en dato og sige “det hele skal være som det var på dén dato”. Jeg behøver ikke engang at installere noget. Det er bare et tryk på en knap. Spørg hostingen om deres backup-løsninger. Hos One.com kan jeg sende en mail og bede om en zip-fil med det hele fra et tidligere tidspunkt.

Skriv et svar